Boka

Vem är jag

  • Senior SFG
  • Primal Move – Global Coach
  • CK-FMS
  • FMS
  • Krav Maga Global – Global Instructor, Expert 5
  • Z-health, R-phase trainer
  • MMA – Professional record, 3-0-0
  • Över 10 års utövande av Handboll

Vad betyder titlarna?
Titlarna ovan betyder att jag har lagt större delen av mitt vuxna liv på att utbilda mig själv, instruera andra, driva instruktörsutbildningar inom ett antal ämnen och träna på allt jag lär ut själv, det gör att jag kan hjälpa dig att nå dina resultat, oavsett vad dina mål är!
Läs mer om titlarna längst ned på sidan.

Jag har instruerat självförsvar (Krav Maga) och kroppsviktsrörelser sedan 1996 och har internationellt utbildat instruktörer inom samma områden sedan 2002. Detta ger mig en unik kunskap inom motorisk inlärning, pedagogik och coaching. Jag har även under åren varit med som assisterande instruktör på FMS-utbildningar. Jag har erfarenhet av att utbilda/coacha allt från barn till militära eliter och professionella atleter.
Alla system/principer jag arbetar med är anpassade efter vad människokroppen är avsedd att göra, de lyssnar till, triggar och återskapar kroppens naturliga rekationer/rörelser.

Som coach hjälper jag dig att röra dig rätt på ett sätt som gör att du återfår rörelsemönster som i många fall har tappats bort. När de är återställda kommer vi att öka din träningsmängd så att den ligger i fas med vad som är säkert för din nivå. Detta innebär att du kommer att få göra allt från andningsövningar till hård fysisk träning, helt beroende på vart du är i din utveckling och hur dagsformen är.

Mitt mål är att få dig att röra dig bättre så att du kan röra dig mera och på det sättet nå dina mål utan att skada dig på vägen. Kvalitet går alltid före kvantitet och ”stark fixar allt”.

OBS! Om du bara är ute efter någon som gör dig trött och skriker på dig så är jag inte rätt person för dig. Jag arbetar med kvalitet för att skapa en långsiktig förbättring.

Vi tar helt enkelt bort handbromsen!

De verktyg jag arbetar med är
– Kettlebells
– Skivstång
– Kroppsvikt
– Functional Movement Systems
– Primal Move
– Krav Maga (KMG)

Kontakta mig för mer information
info@tenacity.se
031-760 66 62
0708-339664

Vad betyder det?

Senior SFG
Som Senior SFG är jag personligt utvald av Pavel Tsatsouline att representera hans ”School of Strength” och är godkänd att utbilda Instruktörer under den samma. Jag har själv tränat efter Pavels principer/metoder sedan 2005 och varit instruktör i de samma sedan 2006 då jag var en av de tre första Svenska Kettlebellinstruktörerna någonsin.

StrongFirst är den nya organisationene som Pavel har skapat och det är även den organisation jag nu tillhör. StrongFirst är världsledande inom Kettlebellträning, styrka och kroppsviktsträning. Pavels principer i ämnet är banbrytande och garanterar snabba och starka resultat.

RKC är den organisation som Pavel Tsatsouline har skapat sedan 2001,

Primal Move – Global Instructor
Som en av 2 st Globala instruktörer i världen utbildar och certifierar jag Primal Move-instruktörer internationellt.

Primal Move baseras på grundtankar och principer från FMS och barnets utveckling. Det är ett system som genom kroppsviktsövningar och lek återskapar borttappade rörelsemönster och ger på ett unikt sätt kroppen och nervsystemet en chans att slappna av under träningen. Med naturliga progressioner på övningarna/lekarna passar Primal Move alla, oavsett fysisk status. Primal Move används idag för träning av allt från barn med ADHD till elitsoldater och professionella atleter.

FMS (Functional Movement Screening)
Functional movement Screening (FMS) är ett graderingssystem som dokumenterar rörelsemönster som är nödvändiga för normal funktion. Genom att screena dessa mönster hittar FMS funktionella begränsningar och asymmetrier som reducerar effekten av funktionell träning, fysisk träning samtidigt som de stör kroppsmedvetenheten.

FMS ger ett betyg som används för att angripa de problematiska områden som finns, samtidigt ger betyget ett verktyg som gör att man kan mäta förändringar i funktionen. Betygssystemet är direktlänkat till de övningar som är mest fördelaktiga för att återställa mekaniskt sunda rörelsemönster.

Som utvärderare följer man sedan det individuella FMS-betyget för att mäta framsteg och identifiera de övningar som behövs för att återställa en korrekt rörelse och styrka hos varje individ.
FMS grundades av Gray cook som även har skrivit boken Athletic Body in Balance och Movement.

CK-FMS (Certified Kettlebell Functional Movement Specialist)
CK-FMS är en kombination av FMS och Kettlebells enligt Pavel Tsatsoulines principer där man även använder sig av dessa för att förbättra de poäng som FMS-testet gav. Detta är en förlängning av den vanliga FMS-kursen som ger ytterligare kunskap i kroppens funktionalitet.

Krav Maga Global – Global Instructor, Expert 5
Krav Maga är världens mest effektiva självförsvarssystem och baseras på kroppens egna reaktioner/reflexer. KMG är orginalet som följer Eyal Yanilov (Imi Lichtenfelds, grundare av Krav Maga, närmaste elev och medarbetare när han levde). Eyal var den som tog Krav Maga till Europa 1994. Jag har personligen tränat under Eyal sedan 1994 och blev 1996 en av de första Krav Maga-instruktörerna i Sverige.

Som Expert 5 är jag den högst graderade icke-Israeliska instruktören i världen och det finns endast 2 personer över mig inom KMG, dessa är Eyal Yanilov, Master 3 och Zeev Cohen, Master 1.

Som Medlem av KMG Global Instructor Team är jag ansvarig för att utbilda nya instruktörer för organisationen (civilt), militära instruktörer, polisiära instruktörer, air marshalls, VIP-instruktörer över hela världen.

MMA
Jag har tränat MMA till och från sedan 1999 och har även gått 3 st professionella matcher (The Zone FC) och har ett Professonellt MMA-Recort på 3-0-0, två av matcherna vann jag på Tecnical Knock Out och en på Knock Out. Mina motståndare har varit från Tyskland, Ryssland och Litauen.

Mina matcher och förberedelser inom MMA ger mig en mycket god inblick i vad som behövs för
att förbereda sig för en match, fysiskt och mentalt.

Handboll
Jag spelade under 10 år handboll och detta ger mig en mycket god kunskap i lagsporter, dynamik i laget, hur man lägger upp träningar för att ge utövarna en individuell träning under passen trots att det utförs i grupp.

Om du vill läsa ännu mer om mig så kan du göra det här